Ta beslut och gå vidare

Mellandagarna har något alldeles speciellt. Till och med jag finner viss lugn och ro då. Annars har jag alltid något på gång. Men dagarna mellan jul och nyår skapar ett behagligt tomrum – på väg från julens stress till det nya årets möjligheter. Lite tid till att samla ihop gånget år för att ta med erfarenheterna in i nästa.

Så vad tar jag med mig från 2022? Definitivt erfarenheterna från mitt engagemang i Liberalerna lokalt. Jag fick faktiskt tredje flest röster i Borås och lärde mig en hel del. Framför allt har jag fått förtroendet att representera Liberalerna i styrelserna för Borås Stadshus AB, Borås Elnät AB och som ledamot i Borås Digitaliserings och Innovationsråd. Det ser jag verkligen fram emot. Gillar att fungera som en drivkraft i styrelser.

Efter ett helt år med Babbel, med rejält höjda råvarupriser och inflation, har jag även fått nya insikter i hur det är att driva restaurang. Min respekt för alla duktiga kollegor i Borås ökar för varje dag som går – vi kämpar hårt för att city ska vara levande och välkomnande även kvällstid. Utan Borås restauranger har vi snart en helt död stadskärna när mörkret faller. Men det är roligt och tacksamt när gästerna tackar för en trevlig kväll.

Det ska också bli väldigt roligt att få mer erfarenhet och kunskap om e-handel och mode. Genom mitt relativt nya delägande genom Pallas Invest i herrmodeföretaget Ciszere står frågorna högt upp på dagordningen. Att vara med och ta bolaget från nio till 70 miljoner kronor i omsättning på tre år genom internationell expansion, är en spännande utmaning. Mitt bidrag till resan är att få majoritetsägarna att våga ta beslut utan att alltid ha all fakta på bordet. En företagares svåraste men kanske viktigaste uppgift. Ta beslut, agera utifrån det och gör dig av med det som inte rimmar med beslutet.

Lustigt nog tycker jag att företagande är roligare idag än när jag själv drev bolag. Nu har jag en fri roll där jag går in i styrelser och advisory boards och delar med mig av erfarenheter och kunskaper. Det tänker jag fortsätta med nästa år också. Dessutom tänker jag börja blogga mer frekvent igen. Men först tid för eftertanke. Gott Nytt År!

Av Thomas Lantz