Kärleken övervinner allt

För att det inte ska bli något babbel på stan är det väl lika bra att jag berättar det själv; jag har gått och blivit delägare i Babbel Restaurang & Bar. De flesta boråsare vet vilken restaurang det är, men för dig som kommer utsocknes ifrån ligger Babbel på hörnet i samma hus som biograf Röda Kvarn. Även kallat Gilckska huset efter färgerifabrikör Gilck som byggde huset 1869.  

För mig är Babbel en lika älskad kulturinstitution som Röda Kvarn är för cineaster. Jag har hängt på restaurangen sedan den öppnade år 1999. Under vissa år mer frekvent än under andra. Precis som det är med bra ställen – under korta perioder hänger man kanske mer på andra etablissemang, men man överger aldrig ett stamställe. Det vore som att inte vilja gå hem. Andra krogar må komma och gå men Babbel kommer att bestå. Alla ni som varit där vet vad jag talar om – gemytet, miljön och rakt på sak. Som bra babbel ska vara.

Nu kanske du skakar på huvudet och tycker det verkar lite småkorkat att investera i en restaurang i coronatider. Det gör du rätt i. Mitt engagemang i Babbel är inte en investering, det är en kärleksaffär. Det här handlar om hjärta, inte hjärna. Lite som att hålla på Elfsborg – inte alltid den bästa investeringen och ibland sliter man sitt hår (även om det går bra nu), men passionen finns där alltid. För som alla vet – kärleken övervinner allt. 

För att fira att jag blivit restaurangägare i Borås vill jag givetvis ge dig som bloggläsare rabatt på Babbel idag, imorgon och på lördag (13–15 augusti). Säg ”Kärleken övervinner allt” när du beställer så får du 10 procent på all mat och dryck. Och dela gärna min blogg till andra som är sugna på lite härligt babbel (och kanske bubbel) i helgen. Vädret ser ju ut att bli fint och på lördag öppnar vi redan klockan 13.00. Smaklig måltid!

Av Thomas Lantz