Jag söker jobb

Sökes: Företag med affärspotential  

Finnes: Affärsutvecklare med tid över

Japp så är det, med den otäcka coronan som ett bokstavligen kvävande lock över människor, resor och affärer, söker jag uppdrag för att hålla igång huvudet. Tidigare har jag kunnat resa runt i världen mellan mina uppdrag för att fylla på min kunskapsbank med idéer, men med pandemin får jag lugnt hålla mig hemma. Så se det här som en jobbansökan.

Behöver du en affärsutvecklare med erfarenheten av att hitta potentialen i ditt företag, samtidigt som jag pekar på var skon klämmer för att ta dig vidare, så hör av dig. Jag är inte heller så tokig på att ge organisationer full utveckling på sina digitala plattformar. Speciellt i dessa tider med mycket arbete hemifrån. Som entreprenör gillar jag att få ledningar och ledare att våga ta beslut för att komma vidare. Om jag tar ett högt konsultarvode? Inte i förhållande till vad jag brukar få gjort. Och ett första möte kostar ingenting. 

För övrigt tror jag att många som på grund av coronan fått lite tid över, hade vunnit på att sätta sig ner och tänka efter vad de verkligen är bra på. Men inte bara tänka det. Skriv ner det också. Våga definiera i ord vilka dina verkliga skills är. Det är nyttigt både för självförtroendet och för att skapa nya möjligheter på en arbetsmarknad och i ett näringsliv som kanske kommer att se helt annorlunda ut om ett år. Bli inte förvånad om du upptäcker att du är bra på helt andra saker än det du använder hjärna och händer till idag. Det kan vara omskakande och lite otäckt. Men också ett uppvaknande med många nya möjligheter. För möjligheterna finns där ute. Var så säker.

Av Thomas Lantz