Fimpa fimparna som fimpar

Jag ska villigt erkänna att jag ibland funderar över alla mina flygresor. Ingen kan väl år 2019 vara opåverkad av Gretas strejkande och FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Jag är inte beredd att ge upp mitt resande, men jag har faktiskt varit inne på sajten klimatkompensera.seoch dessutom börjat tänka på mitt eget agerande i vardagen. Och andras. Framförallt fimparnas.

Vad är det som gör att vissa människor tycker det är ok att slänga fimpar överallt (påssnus också för den delen)? Att de tycks tro att det är en mänsklig rättighet att fimpa på gatan eller var de nu råkar befinna sig. Hörde en man i övre spannet av medelåldern för ett tag sedan som sa åt några barn att plocka upp glasspappret de slängt på marken, för att nån halv minut senare se honom fimpa sin cigg på trottoaren och gå. Snacka om att sila mygg och svälja en hel flock med kameler. Vad är värst för naturen, djur och små barn som stoppar saker i munnen – ett glasspapper eller en fimp full av tobak och gifter? Krävs knappast nån Einstein för att räkna ut det. Olyckligtvis verkar det finnas många som har otur när de tänker.

Med det sagt. Är du företagare så välj något eller några av FN:s Globala mål att försöka verka utifrån i din verksamhet. Hållbarhetsarbetet blir roligare att göra och enklare för dina kunder att förstå om du utgår från något av målen. Personligen har jag valt mål nummer 11: Hållbara städer och samhällen. Och jag börjar med fimparna – watch out.

Av Thomas Lantz