Förenar nytta med nöje

Äntligen! Nej det är inte någon obskyr författare som har fått Nobelpriset, det är bara min hustru Marie och jag som fått tillträde till vår lägenhet i Nerja på spanska solkusten. Vi har länge letat efter ställe som skulle uppfylla en mängd kriterier – inte för lång eller dyr flygresa från Göteborg, möjlighet att nå landvägen, skönt klimat utan att vara stekhett, en mysig liten stad utan höghus som lever året runt, närhet till andra spännande städer och sevärdheter. Sedan skulle lägenheten inte vara för stor (2-3 sovrum) , ha terrass i söderläge med havsutsikt samt ligga hyggligt nära strand men även ha poolområde. Med den kravlistan förstod vi ganska snabbt att Nerja, en stad med cirka 22 000 invånare, förmodligen var det perfekta valet. Nu har vi varit där. Det är det perfekta valet.

Självklart är det ett oerhört privilegium att ha möjligheten till boende i en annan kultur dit man kan åka för att tänka, vila och inspireras. Jag är naturligtvis ödmjuk inför detta faktum, samtidigt som jag är stolt och glad över att ha uppfyllt en dröm. I mitt arbete som affärsutvecklare kan jag många gånger arbeta med mina uppdrag varhelst jag vill i världen. Varför då inte på en terrass med städer och ställen som Málaga, Granada, Alhambra och Sierra Nevada nån timmes resa bort.

Nu ska Marie och jag emellertid inte hänga i Nerja året runt. Tvärtom. Tanken är att lägenheten även ska hyras ut. Så nu kan mitt bolag Ewent – som främst arrangerar eventresor för mindre grupper av chefer och styrelser – addera lägenhetsuthyrning för semesterboende till sitt erbjudande. Vill du veta mer om Nerja, lägenheten och priser så kontakta marie@ewent.se. Som alltid förenar jag nytta med nöje i mina affärer – ingen dum filosofi faktiskt.Av Thomas Lantz