Nu rullar vi ut på Europaturné!

Färjan Göteborg–Kiel, Babbelbussen fulltankad, Thomas Tycker-kepsen på skulten, Marie vid min sida och fyra veckor på Europatour – vad kan gå fel? Tja, kanske får jag i mig nåt dåligt ostron, lite kork i vinet eller en dåligt kyld öl till siestan. Men det är tuffa smällar man får ta när man åker på inspirations- och matresa i Europa, med fokus på Spanien.

För det är precis vad jag och Marie ska göra. Vi ska smaka och inspirera oss igenom Spanien. Från Madrids flotta restaurangliv till minsta lilla kyffe som kan ställa fram tapas och rött vin. Vi ska frossa i Pulpo a Feira (bläckfisk), Patatas Bravas (krispiga potatisbitar i kryddig tomatsås) och Gambas al Ajillo (sauterade räkor i vitlökssås). Ser vi en vingård längs vägen är det bara att svänga av. Vem vet, kanske står det direktimporterat vin på Babbels meny i höst. Och hittar vi en mysig by med roliga barer och restauranger, stannar vi där till vi känner oss nöjda eller när kocken slängt ut oss efter för många frågor. 

Min tanke är självklart att ha med mig massor av idéer och tankar hem till Babbel. Ska man låna, ska man göra det från de bästa.

Jag känner mig extremt privilegierad att kunna göra den här resan. Det är fantastiskt att kunna förena nytta med nöje på det här viset. Under resans kommer jag givetvis också lägga ut en och annan Thomas Tycker. Nu åker vi.

Av Thomas Lantz